Financa

Itali: 662 mijë vende punë të humbura nga pandemia


Agjencia e lajmeve ANSA ka raportuar të enjten se janë humbur 662 mijë vende pune gjatë periudhës 2019-2020, në Itali duke cituar gjithashtu agjencinë kombëtare të pensioneve dhe të sigurimeve shoqërore.

Pandemia Covid-19, në Itali, ka goditur “rëndë” tregun e punës, veçanërisht ata të punësuar me kontratat të përkohshme.

Ekonomia globale është prekur nga pandemia COVID-19 pasi shumica e vendeve u detyruan të mbyllnin kufijtë e tyre dhe të vendosnin masa shtrënguese për të frenuar përhapjen e sëmundjes.

Rënia e përgjithshme e aktivitetit ekonomik ka bërë që kategori të caktuara të bizneseve të vogla dhe të mesme të mbyllen, ndërsa ndërmarrjet kryesore kanë njoftuar ndërprerje të vendeve të punës./AlbanianPost.com

Albanianpost.com


Lajmet kryesore