Vende

Islanda ndër vendet më të çuditshme


Islanda është vendi më i sigurt në botë për të jetuar. Ky vend ka një normë me të vërtetë të ulët të krimit dhe është shtëpia e vetëm 356.991 islandezëve. Por kjo nuk është e vetmja gjë që e bën këtë vend unik.

Atje, jo vetëm që mund të jeni dëshmitarë të një bukurie mahnitëse natyrore, por mund të habiteni edhe nga kuriozitete të tjera, si foshnjat që dremitin jashtë në semaforët e ftohtë dhe me formë të çuditshme.

Islandezët zhvilluan një aplikacion që u tregon atyre nëse janë të lidhur me personin që po shohin

Meqenëse Islanda ka një popullsi shumë të vogël dhe relativisht pak imigrim, ka të ngjarë që njerëzit atje kanë kushërinj të largët për të cilët nuk kanë dijeni.

Kështu që, ata shpikën një aplikacion që përdor një bazë të dhënash duke i lejuar ata të zbulojnë nëse kanë lidhje në një mënyrë argëtuese dhe të thjeshtë.

Prindërit shpesh i lënë foshnjat e tyre të dremitin jashtë në të ftohtë

Islandezët besojnë se gjumi në të ftohtë rrit sistemin imunitar të fëmijës. Pra, edhe në temperatura të ngrirjes, për kohën e pasdites, ata i lënë foshnjat e tyre jashtë. Nuk errësohet natën nga 21 maj deri më 30 korrik.

Ka një “hotel me flluska” ku mund të kaloni natën. Kjo mund të jetë një nga mënyrat më të mira për të shijuar bukurinë natyrore.

Nuk ka mushkonja

Temperatura rritet dhe bie shumë shpejt dhe në një ditë të vetme dimri, njerëzit mund të përjetojnë 4 sezone. Dhe edhe pse këtu ka mbi 1.300 lloje insektesh, mushkonjat nuk mund të mbijetonin nga ndryshimet e papritura të temperaturës.

Peshkaqeni i fermentuar është një delikatesë islandeze

Hákarl (peshkaqen i fermentuar) është një pjatë tradicionale që i ndihmon Islandezët të qëndrojnë në kontakt me rrënjët dhe prejardhjen e tyre.

Peshkaqeni Greendale që përdoret në këtë pjatë është helmues nëse hahet i freskët. Pra, në mënyrë që ta bëjnë atë të sigurt për ngrënie, islandezët e kurojnë mishin me një proces të veçantë fermentimi dhe e lënë atë të thahet për 4 deri në 5 muaj.

Një nga rrugët kryesore në Reykjavík është pikturuar në ngjyrat e ylberit

Që nga viti 1999, çdo vit, Islanda mban Krenarinë e Reykjavik. Për ta, kjo rrugë është një shenjë gëzimi dhe mbështetje për diversitetin.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore