Pajisje

iPhone me ndryshime drastike: 18%-rritje e baterisë


Kur Apple njoftoi për herë të parë iPhone 13, një nga karakteristikat që na emocionoi më shumë është jeta e baterisë. Kompania pretendoi se mund të përballonte deri në 2.5 orë jetëgjatësi të baterisë, por nuk na tha se sa të mëdha ishin bateritë e reja. Sidoqoftë, ne e morëm vesh gjithsesi.

Sipas një raporti nga 9To5Mac, Apple tani ka publikuar kapacitetet zyrtare të baterisë për pajisjet në faqen e tyre.

Për iPhone 13, Apple kishte një bateri prej 12.41 vat-orë. IPhone 12, për krahasim, përfshinte një bateri prej 10.78 vat-orë. Kjo është një rritje prej 15% në lidhje me madhësinë e baterisë, e cila nuk është një ndryshim i vogël.

Duke kaluar në iPhone 13 Mini, Apple e rriti baterinë në 9.57 vat-orë nga 8.57. Kjo është një rritje solide prej 11.6%.

IPhone 12 Pro përmban të njëjtën bateri 10.78 vat-orë si iPhone 12, por iPhone 13 Pro tani ka një bateri 11.97 vat-orë. Kështu që do të merrni një rritje prej 11% nga iPhone 12 Pro.

IPhone 13 Pro Max me një bateri po aq mbresëlënëse prej 16.75 vat-orë. Pro Max i vitit të kaluar kishte një bateri 14.13 vat-orë, që do të thotë se ka 18%-rritja mes pajisjeve të këtij viti.

Sipas Apple, iPhone 13 Pro Max vlerësohet për 28 orë përdorim (rishikim të vazhdueshëm të videos). Bazuar në fuqinë aktuale të ofruar nga bateria dhe çipi më efikas A15, ai numër duket i arritshëm.

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore