Aplikacione

Instagram po teston një UI të ngjashëm me TikTok


Një test i ri i Instagram do ta bëj aplikacionin të duket më shumë si TikTok. Sipas TechCrunch, Instagram po eksperimenton me UI. Me hapjen e aplikacionit Instagram, përdoruesit shohin menjëherë përmbajtje vertikale që synon “të sjellë videon më shumë përpara dhe në qendër”. Kreu i Instagramit, Adam Mosseri konfirmoi testin në një video të postuar në Twitter.

Shiriti “Historitë” nuk është i pranishëm në pjesën e sipërme të ekranit në imazh, Seine Kim, një zëdhënëse e Meta, thotë se kjo pamje tregon imazhe sapo përdoruesit të fillojnë të lëvizin dhe se “Historitë” do të jenë ende të në krye të ekranit të tyre. Kërkimi, rrotullat, blerjet dhe profili i vetë përdoruesit janë ende të nëpërmjet butonave në fund të ekranit. Njoftimet, mesazhet dhe veçoritë e reja të postimeve mbeten në krye, së bashku me aftësinë për të kaluar midis llogarive.

Zgjedhja e Instagramit për të testuar këtë nuk është saktësisht një surprizë. Kompania do të donte shumë nëse do të ndalonit ripostimin e TikToks në platformë. Në fund të prillit, Mosseri tha se platforma do të ndryshojë algoritmin e saj të renditjes për të shpërblyer përmbajtjen “origjinale” mbi përmbajtjen e ripostuar.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore