Aplikacione

Instagram do të fillojë testimin e NFT-ve


NFT-të së shpejti do të jenë në gjendje t’i shfaqin në Instagram. Shefi ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg, konfirmoi në një postim se kompania po teston NFT-të në platformë, me “funksionalitet të ngjashëm” së shpejti në Facebook.

Kreu i Instagramit, Adam Mosseri tha në një video se një grup i vogël përdoruesish amerikanë do të kenë aftësinë për të shfaqur NFT-të. Detajet e NFT shfaqen në mënyrë të ngjashme me profilet dhe produktet e etiketuara dhe emërtohen “koleksione digjitale”. Duke klikuar në etiketë do të shfaqen detaje si emri i krijuesit dhe pronarit.

“Dua të pranoj që në fillim se NFT-të dhe teknologjitë e blockchain dhe Web3 më gjerësisht kanë të bëjnë me shpërndarjen e besimit, shpërndarjen e fuqisë,” thotë Mosseri. “Por Instagram është në thelb një platformë e centralizuar, kështu që ka një tension atje”.

NFT-të e krijuara në zinxhirët e bllokut Ethereum dhe Polygon do të mbështeten fillimisht, me Solana dhe Flow së shpejti, sipas zëdhënëses së Meta, Christine Pai. Instagram nuk është platforma e parë që e bën këtë: në janar, Twitter prezantoi NFT-të në platformë si fotografi të profilit

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore