Kosova

Ilir Tolaj lirohet nga akuza për korrupsion


Infektologu Ilir Tolaj.

Në Gjykatën Themelore të Prishtinës, është shpallur aktgjykimi lirues ndaj ish-sekretarit të Ministrisë së Shëndetësisë si dhe infektologut Ilir Tolaj, për arsyeje të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, përkatësisht për pikën 1.7 të aktakuzës.

Ky aktgjykim ndaj Tolajt u shpall të mërkurën nga gjykatësi Avni Syla.

Sipas këtij aktgjykimi, i akuzuari Ilir Tolaj lirohet nga akuza për pikën 1.7 të aktakuzës për shkak se nuk është provuar se ka kryer veprën penale  “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 422, paragrafi 1, të Kodit Penal.

Gjykatën Themelore e Prishtinës.

Po ashtu, për të akuzuarit Ilir Tolaj, Hajrullah Fejza, Bekim Fusha dhe Zenel Kuqi, për pikën 1.9 të aktakuzës në bazë të nenit 363 të aktakuzës, paragrafi 1.3, të Kodit të Procedurës Penale, refuzohet aktakuza për shkak të parashkrimit absolut të ndjekjes penale.

Infektologu Tolaj dhe Imer Ajeti, gjatë vitit 20212, sipas aktakuzës kanë tentuar t’i pengojnë hetimet e këtij rasti përmes ndërmjetësuesit që të njëjtit të kontaktojnë me Kryeprokurorin e EULEX-it dhe Kryetarin e Asamblesë së Gjykatave të EULEX-it për të larguar prokurorin e rastit dhe për ta hedhur poshtë rastin ndaj tyre.

Ndryshe me pesë shkurt, Gjykata e Apelit kishte aprovuar pjesshëm ankesën e Prokurorisë Speciale të Kosovës, në rastin e Tolajt dhe gjashtë personave të tjerë.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore