Shqipëria

Hotelet janë më të lira se Airbnb në Shqipëri


Ashtu si normat e shumë gjërave, çmimet e hoteleve në Evropë janë rritur në mënyrë dramatike me inflacionin.

Por të njëjtat janë edhe çmimet e Airbnb. Pra, në cilat qytete ia vlen vërtet të zgjidhni opsionin Airbnb?

Eksperti financiar britanik Moneyzine iu përgjigj kësaj pyetjeje duke u mbështetur në faqet e internetit të Airbnb dhe Trivago dhe duke krahasuar çmimet mesatare për një natë në 35 qytete në Evropë, për një të rritur.

Në Tiranë renditja zhvendoset në drejtim të hoteleve më të lira se Airbnb mesatarisht, kundër të gjitha parashikimeve.

Në Tiranë, akomodimi mesatar i Airbnb kushton 48.33 euro për natë, ndërsa hotelet në kryeqytetin shqiptar kushtojnë mesatarisht 48 euro.

Stambolli është qyteti evropian ku Airbnb’s ofron vlerën më të mirë.

Çmimi mesatar i një nate Airbnb atje është 40,46 euro, ose 61,77 për qind më pak se një hotel (105,85 euro). Ky qytet ekzotik mesdhetar është ideal për udhëtarët me buxhet të ulët.

Në pozicionin e dytë gjejmë Athinën, kryeqytetin grek, me një dhomë Airbnb mesatarisht 62.13 euro kundrejt 123.11 euro për një hotel, një diferencë prej një me dy.

Lisbona vjen e treta me 95.87 euro mesatarisht për një natë në Airbnb krahasuar me 187.54 euro në një hotel.

Për më tepër, kryeqyteti portugez renditet i 7-ti nga 100 qytete në një studim të fundit të destinacioneve më të njohura verore në vitin 2023, sipas Moneyzine.

Berlini dhe Parisi pasojnë përkatësisht në vendin e katërt dhe të pestë, me një diferencë të konsiderueshme çmimi midis Airbnb-ve dhe hoteleve.

Duke zgjedhur një Airbnb, udhëtarët kursejnë mesatarisht 97,80 euro në kryeqytetin gjerman dhe 99,33 euro në atë francez.

Për më tepër, në Bruksel, akomodimi mesatar i Airbnb kushton 105.47 euro për natë, ndërsa hotelet në kryeqytetin belg paguajnë mesatarisht 150.72 euro. Duke zgjedhur të qëndroni me një individ, mund të kurseni rreth 45 euro.

Së fundi, në Zyrih (Zvicër), Vjenë (Austri), Bukuresht (Rumani), Amsterdam (Holandë) dhe Vilnius (Lituani), hotelet po ndjekin Airbnb. Kursimet e bëra duke shkuar te individi janë vetëm midis 13 për qind dhe 2 për qind respektivisht.

Turizmi në Shqipëri dhe rritja e tregut të qirave afatshkurtra

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore