Pajisje

Hiti i Janet Jackson po shkatërron hard disqet


Kënga 20+ vjeçare e këngëtares Janet Jackson “Rhythm Nation” është bërë kopertina e revistave të teknologjisë ditët e fundit. Arsyeja nuk është teksti i saj, muzika e saj, por fakti që kjo këngë thuhet se mund të shkatërrojë hard disqet në laptopë.

Megjithatë, sipas inxhinierit të Microsoft, Raymond Chen në blogun e tij The Old New Thing, disa laptopë nuk mund ta përballonin videoklipin e “Rhythm Nation” të Janet Jackson sepse përmbante një tingull që dëmton hard disqet e tyre.

E famshme “zhurma kafe” është një ton që supozohet se mund të shkaktojë një humbje të kontrollit të zorrëve kur ekspozohet ndaj rezonancës së saj harmonike që dëmton zorrët.

Megjithatë, rezulton se hard disqet kanë “zhurmën kafe” të tyre dhe bëhet fjalë për disqet 5400 RPM të përdorur nga shumë laptopë të vjetër. Këta disqe janë “të prekshëm” ndaj megahitit të Janet Jackson të quajtur “Rhythm Nation”.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore