Pajisje

Google vë në lojë një prototip të syzeve AR


Google Glass ishte një nga përpjekjet e para të zbulimit në teknologjinë e realitetit të shtuar, por produkti nuk u shit kurrë për publikun e gjerë përtej prototipit fillestar. Në fund të prezantimit kryesor të Google I/O të këtij viti, Google ngacmoi një lloj të ri syzesh.

Google publikoi një video gati dy minutëshe në lidhje me potencialin e realitetit të shtuar për të reduktuar barrierat gjuhësore, përmes syzeve që do të mbivendosnin bisedat e tjera në gjuhën tuaj amtare. Videoja shfaqte një palë syze me pamje normale që kryenin përkthim në kohë reale dhe i tregonin rezultatet personit që mban syzet.

Përpara se të emocionohesh shumë, ky nuk është një njoftim produkti, apo edhe konfirmim që Google do të lëshojë çdo syze me fuqi AR së shpejti – tregimi thjesht e quan atë “një prototip për të cilin kemi punuar”.

Megjithatë, ky është një nga vitet që kompania është (potencialisht) e interesuar të shesë syze inteligjente njerëzve. Prototipi origjinal i Google Glass i vitit 2013, i quajtur “Versioni i Eksploerit”, synohej të përdorej vetëm nga zhvilluesit ndërsa Google vazhdonte të punonte në harduer dhe softuer. Megjithatë, produkti u bë i papëlqyeshëm me publikun e gjerë (kryesisht për shkak të kamerës së tij të integruar), dhe Google ndaloi shitjen e Glass për individët në vitin 2018.

Edhe pse Google nuk ka lëshuar asnjë syze inteligjente për publikun e gjerë prej vitesh, shumë kompani të tjera gjithashtu e kanë provuar këtë ide. Vuzix Blade 2019 është shumë afër konceptit origjinal për Google Glass, me një ekran të integruar dhe një tastierë me prekje për kontrollet, por vlerësimet ishin të përafërta. Kompania pas Snapchat ka lëshuar gjithashtu disa syze me kamera të integruara, por asnjëra prej tyre nuk ka një ekran.

Syzet e realitetit të shtuar janë një pjesë e fantashkencës që ende nuk është materializuar me të vërtetë, kështu që është gjithmonë emocionuese të shohësh koncepte si ai që Google zbuloi këtë javë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore