Lajme

Gjykata hedh poshtë padinë e Donald Trump kundër CNN-it


Një gjykatës federal ka hedhur poshtë një padi prej 475 milion dollarësh për shpifje të ngritur nga Donald Trump kundër CNN për gjoja krahasimin e tij me Adolf Hitler-in.

Lajmi u bë i ditur nga multimediali britanik “BBC” dhe gazeta “The Guardian”.

Rrjeti kabllor amerikan e përshkroi pretendimin e pabazuar të Trump se zgjedhjet presidenciale të vitit 2020 i ishin vjedhur atij si “Gënjeshtra e madhe”.

Trump argumentoi se fraza i referohej një fushate propagandistike naziste të përdorur për të justifikuar persekutimin e hebrenjve.

Gjykatësi i qarkut amerikan Raag Singhal vendosi se komentet e CNN nuk ishin shpifëse.

Në vendimin e tij për rrëzimin e padisë, Singhal – i cili u emërua nga Trump – tha se komentet përbënin opinion dhe kështu Trump nuk mund ta padiste ligjërisht rrjetin për shpifje.

“Nuk ka dyshim që deklaratat e bëra nga CNN plotësojnë kërkesat e publikimit për shpifje sipas ligjit të Florida-s. Pyetja tjetër është nëse deklaratat ishin deklarata të rreme të faktit. Këtu dështojnë pretendimet e Trump për shpifje”, shkroi Singhal në vendimin e tij.

Sipas tij, përdorimi nga CNN i frazës “Gënjeshtra e madhe” në lidhje me sfidat zgjedhore të Trump nuk jep një konkluzion të besueshëm se ish-presidenti mbron persekutimin dhe gjenocidin e hebrenjve ose të ndonjë grupi tjetër njerëzish.

“Deklaratat e CNN, megjithëse ishin të neveritshme, nuk ishin, si çështje ligjore, shpifëse”, shtoi ai.

As CNN dhe as Trump nuk e kanë komentuar vendimin.

Trump kishte argumentuar në padi se përdorimi i frazës kishte krijuar një “shoqatë të rreme dhe ndezëse” midis tij dhe Hitler-it.

Kandidati republikan për president po përballet me një sërë betejash të tjera ligjore.

Ai është paditur dy herë dhe po përballet me 40 akuza penale për keqpërdorimin e tij të dyshuar të dokumenteve të klasifikuara qeveritare.

Ai po përballet gjithashtu me 34 akuza për falsifikim të të dhënave të biznesit në lidhje me pagesën e parave të heshtura për një yll porno në New York, si dhe një aktakuzë të mundshme në lidhje me përpjekjet e tij të supozuara për të minuar zgjedhjet e vitit 2020.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore