Gatimi

Furrat në kopshte


Së pari na duhet të kemi zgjedhur një vend për të strehuar furrën kopsht. Ajo duhet të mbahen larg nga objekte të ndezshme dhe ndërtesave.

Kjo e bën rekreacion në natyrë më të rehatshme dhe komod, dhe gjithashtu i jep zonën e jashtme të thotë romantizmi dhe harmoni unike.

Nëse shpesh kaloni kohë në një rreth të miqve, doni mish ose peshk, kjo do të thotë që ju vetëm duhet një furrë prej tullave.

Nëse kemi një fushë ose një kopsht prej argjile na lehtëson shumë mënyren e gatimit.

Një furrë prej balte mund të përdoret për të bërë një ndërtim shtëpiak me materiale të ripërdorura me kosto të ulët.

Funksionon mjaft mirë për sa i përket ruajtjes së nxehtësisë dhe e bën ushqimin mjaft mirë.

Kjo furrë duhet të ketë kapacitetin për rreth 3 pica në të njëjtën kohë.

Matjet standarde të përdorura në këtë furrë janë rreth 50 centimetra në rreze.

Materialet për ndërtimin e dyshemesë dhe kasafortës janë mjaft të lira, kështu që nuk gjenerojnë kosto shtesë.

Për dyshemenë duhet të vendosim disa tulla të plota ose të mesme por që janë plotësisht të pastra. Përdorimi i dimensioneve për baza, rreth 1.40 metra katrorë dhe do të duhet rreth 120 tulla të tëra.

Furra prej argjilës, çimentoja që do të përdorim është baltë. Për atë duhet të mirret tokë të pastër, të lehtë dhe nëse është e mundur me ngjyrë të zezë për të filluar ndërtimin e saj.

Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet oxhakut në instalimin e saj të gabuar mund të çojë në performancë të dobët e të gjitha pajisjeve

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore