Stil

Dua Lipa paditet sërish për fotografinë e publikuar pa leje në Instagram


Dua Lipa

Dua Lipa është paditur sërish për postimin e fotove ‘paparac’ të saj në Instagram për herë të dytë brenda një viti, sipas dokumenteve gjyqësore të depozituara në Gjykatën e Qarkut të Shteteve të Bashkuara në Kaliforni.

Këtë herë, një fotograf me qendër në Nju Jork, i quajtur Robert Barbera, po pretendon se këngëtarja ka shkelur të drejtat e autorit pasi postoi fotot që ai i bëri në korrik të vitit 2018 në platformën e mediave sociale.

“Pa leje ose autorizim nga paditësi, i pandehuri zgjodhi, kopjoi, ruajti dhe shfaqi vullnetarisht secilën nga fotografitë e mbrojtura nga e drejta e autorit të paditësit”, thuhet në ankesën e shkruar nga avokati Craig Sanders.

Fotot në fjalë, të cilat janë bërë gjithashtu në korrik të vitit 2018 dhe të bashkangjitura si ekspozitë në kostumin, tregojnë Lipën të veshur me një pulovër të zezë që mban fjalën “HEROES” me shkronja të mëdha.

Dua Lipa

Fotografi po kërkon dëmshpërblim dhe heqje të të gjitha fitimeve që i atribuohen aktivitetit të supozuar të shkeljes, një urdhër që ndalon Lipën të shkelë ndonjë nga veprat e tij të tjera, kostot e padisë dhe interesin e paragjykimit.

Barbera ka një histori të ngritjes së padive kundër të famshëmve për postimin e fotove të tij në llogaritë e tyre sociale. Në maj të vitit 2019, ai paditi Ariana Grande-n për postimin e fotove që ai i bëri asaj në Instagram dhe vazhdoi me një padi të dytë, të ngjashme kundër këngëtares në janar 2020, të dyja rastet më vonë u heshtën.

Në tetor të 2019, ai paditi Justin Bieber për të njëjtën arsye në një çështje që u zgjidh shpejt jashtë gjykatës.

Padia e “Integral Images” kundër Dua Lipës u hodh poshtë me paragjykim – që do të thotë se kërkesa nuk mund të rikthehet – në tetor.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore