Pajisje

Dikush lidhi një kartë grafike 4K desktop në Steam Deck


Pajisja e lojrave Steam Deck me vlerë prej 400 dollarësh nuk mbështet karta grafike të jashtme. Valve ka qenë e qartë në këtë pikë prej muajsh – nuk mund të lidhësh me magji një dok dhe të ekzekutosh Cyberpunk ose Elden Ring në 4K.

Por që kur kompania zbuloi se hapësira e ruajtjes në Steam Deck futet në një prizë (relativisht) lehtësisht të M.2 PCI-Express x4, komuniteti i lojërave PC ka spekuluar se një modul eGPU mund të përshtatet plotësisht atje. 
 
Tani, YouTuber ETA Prime e ka bërë në të vërtetë, duke shtuar një AMD Radeon RX 6900 XT, një nga kartat grafike më të nivelit më të lartë në treg. 
 
Funksionon, funksionon, luan lojëra në 4K me cilësime maksimale me shpejtësi kuadri që mund të ëndërronte vetëm një Deck vanilje Steam. Por jo, ndoshta nuk duhet ta bëni këtë në shtëpi! Jo vetëm që e mposht qëllimin portativ që të ketë një kartë grafike desktopi të ngjitur nga pjesa e pasme – për të mos përmendur një furnizim të jashtëm me energji elektrike! — por një mori lojërash duket se po ngecën për shkak të një CPU relativisht të ngadaltë dhe gjerësisë së brezit PCI-Express.
 
Oh, dhe ju nuk mund ta mbyllni as kutinë e Steam Deck, gjë që ndoshta nuk është optimale për jetëgjatësinë e saj. Dhe ETA Prime thotë se një GPU Nvidia nuk funksionoi. 
 
Ndoshta disa Steam Deck në të ardhmen do të kenë një lidhës të jashtëm të pajtueshëm me grafikë, kështu që thjesht mund të lidhni një kuti eGPU të gatshme? Thunderbolt është i kushtueshëm dhe tradicionalisht ekskluziv për sistemet Intel, por procesorët Ryzen 6000 të AMD mbështesin USB 4, i cili përfshin specifikat Thunderbolt 3. Dhe AMD ka punuar në drejtuesit e Linux në mënyrë specifike për të lejuar mbylljen dhe shkëputjen e kartave grafike të jashtme. 
 
Mund t’i kushtojë më shumë Valve inkorporimi i hyrjes/daljes më të shpejtë, por Valve mund të varet nga kjo – thuhet publikisht se nuk është vetëm e interesuar të punojë në një pasardhës i Steam Deck, por u befasua se sa shumë blerës zgjodhën një model premium 649 dollarë në vend të konfigurimit bazë 400 dollarë. 
  

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore