Shqipëria

Denaj: 51% e të punësuarve me arsim profesional hyjnë në punë që vitin e parë


Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Anila Denaj përmes një postimi në mediat sociale, të enjten e 5 gushtit tha se 51 për qind e të punësuarve me arsim profesional hyjnë në punë që vitin e parë, pas përfundimit të edukimit.

Duke përmendur një nga shkollat e mesme publike profesionale, ministrja tregon se është zgjedhja e duhur për një të ardhme të qëndrueshme.

Sipas saj, shkolla “Kristo Isak” në Durrës, e ndërtuar me mbështetjen e qeverisë zvicerane, Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë dhe Agjencisë Kombëtare të Punësimit dhe Aftësive ofron një mori profilesh dhe është rruga më e sigurt për një punësim të menjëhershëm.

“Shkolla ofron mësimdhënie me metoda bashkëkohore në një godinë të sapondërtuar dhe praktikë profesionale pranë bizneseve më të suksesshme”.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore