Pajisje

Çmimet më të larta të telefonisë në Belgjikë dhe Greqi


Eurostat raporton se përgjatë vitit 2019 çmimet e telefonisë në të gjithë vendet anëtare të Bashkimit Evropian kanë qenë tejet të larta. Listën e vendeve e kryeson Belgjika dhe Greqia.

“Çmimet e telefonisë kanë qenë më të larta në Belgjikë (me indeks të nivelit të çmimit 176) dhe Greqi (175)”, dallon Eurostat. Ndërkohë, këto dy vende pasohen nga Irlanda (150) dhe Luksemburgu (149).

Në kontrast me vendet e para, nivelet më të ulëta të çmimeve kanë qenë në Rumani, Poloni, Lituani, Bullgari dhe Letoni.

Eurostat bën me dije se çmimet e telefonisë përfshijnë “çmimet për pajisjet telefonit dhe telefaksit, sigurimin e aksesit me internet, postën, telefonin me dhe pa kabëll dhe shërbime të tjera të transmetimit të informacionit”.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore