Jetesë & Stil

Cilat janë gabimet më të zakonshme që bëjnë njerëzit kur lajnë dhëmbët?


Ilustrim

Larja e dhëmbëve është një pjesë jetike e higjienës suaj orale. Por larja shumë e fortë, ose jo e mjaftueshme, mund të ketë implikime të mëdha në shëndetin tuaj oral.

Për të përfituar nga larja e përditshme, është e rëndësishme ta bëni atë në mënyrë korrekte. Më poshtë janë disa nga gabimet që njerëzit bëjnë kur lajnë dhëmbët.

Larja shumë e fortë

Ky është gabimi më i zakonshëm që njerëzit bëjnë kur lajnë dhëmbët. Ekziston një ide e gabuar se fuqia e goditjes suaj është ajo që pastron dhëmbët tuaj. Është lëvizja e furçës suaj që bën pastrimin. Larja e dhëmbëve shumë fort mund të dëmtojë smaltin dhe mishrat e dhëmbëve dhe të shkaktojë ndjeshmëri të dhëmbëve. Nëse qimet e furçës suaj të dhëmbëve janë të shpërndara, ju po lani shumë fort.

Përdorimi i një furçe dhëmbësh shumë të fortë

Përsëri, nuk është forca e furçës suaj të dhëmbëve ajo që pastron dhëmbët tuaj. Është lëvizja e larjes suaj. Përdorimi i një furçe dhëmbësh shumë të fortë mund të rezultojë gjithashtu në humbjen e smaltit dhe indit të mishit të dhëmbëve dhe mund të jetë e dhimbshme nëse nuk jeni të kujdesshëm.

Mos ndërrimi i furçës suaj

Dentistët rekomandojnë që të ndërroni furçën e dhëmbëve çdo tre muaj. Jo vetëm që përdorimi i furçës së dhëmbëve për një kohë të gjatë është johigjienike, furça zakonisht humbet efektivitetin e saj pas tre muajsh.

Përdorimi i pastës së gabuar të dhëmbëve.

Të gjitha veçoritë e shtuara në pastën e dhëmbëve sot kanë një kosto për shëndetin tuaj oral. Kimikatet gërryese dhe teksturat që synojnë të zbardhin dhëmbët tuaj në fakt mund t’i heqin ata nga smalti dhe si rezultat i bëjnë ata më të errët. Përdorni pastën më natyrale që mund të gjeni.

Mos larja e gjuhës

Gjuha juaj është një enë për mikrobet dhe më shpesh shkaku i erës së keqe të gojës. Kur të keni mbaruar larja, përdorni një kruajtëse gjuhësore për të pastruar gjuhën ose lani gjuhën me furçën e dhëmbëve. Kjo do të zvogëlojë numrin e mikrobeve në gojën tuaj dhe do të përmirësojë frymëmarrjen tuaj.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore