Teknologji

Çfarë do të thotë “DM”?


A keni dëgjuar ndonjëherë termin “DM” të përdorur gjatë një bisede për rrjete sociale dhe keni pyetur veten se çfarë do të thotë DM ose çfarë përfaqëson? Këtu është gjithçka që duhet të dini.

DM qëndron për “Mesazh i drejtpërdrejtë”. Një mesazh i drejtpërdrejtë është një komunikim privat, zakonisht vetëm midis dy personave.

Në ditët e sotme, termi DM përdoret për të përshkruar mesazhet private në shumicën e platformave të mediave sociale, nga Instagram në TikTok, pavarësisht se si i quan ato në të vërtetë faqja.

Disa janë përpjekur të riemërtojnë mesazhet private, duke përfshirë Twitch. Zyrtarisht, mesazhet private në Twitch quhen Whispers, megjithëse ato ende shpesh quhen DM nga krijuesit e dhe nga audienca.

Përdorimi i termit DM në vend të termave më të vjetër si IM (Instant Message) ose PM (Private Message) u rrit në popullaritet për shkak të Twitter.

Emri zyrtar për mesazhet private në Twitter ishte dhe është ende mesazhe direkte.

Përdoruesit e Twitter shpejt filluan të shkurtojnë “Mesazh i drejtpërdrejtë” në “DM” për të shmangur përplasjen në kufirin e karaktereve të Twitter për tweet-et.

Përkufizimi i parë i DM në lidhje me mesazhet u shtua në Urban Dictionary, që nga viti 2008.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com

  • DM

  • Lajmet kryesore