Pajisje

Çdokush mund të lexojë shënimet tuaja në iPhone


Ekziston një defekt i keq në iOS 14.8 dhe iOS 15 që lejon këdo të lexojë informatat tuaja në aplikacionin e shënimeve pa zhbllokuar telefonin tuaj. Ata duhet të kryejnë disa veprime të veçanta, nëse kanë telefonin tuaj në dorë për të realizuar këtë mashtrim.

Studiuesi Jose Rodriguez zbuloi defektin, i cili më pas u mbulua nga Apple Insider. Ai postoi një video që tregon se çfarë kërkohet për ta shfrytëzuar atë. Pak e komplikuar, por kushdo që dëshiron të mësojë hapat do të jetë në gjendje të ketë qasje në aplikacionin tuaj Notes dhe çdo shënim që nuk mbrohet me kod.

Së pari, personi duhet të ketë telefonin në dorë. Pajisja gjithashtu duhet të ketë Siri të aktivizuar, qendra e kontrollit e disponueshme në ekranin e kyçjes dhe shënimet dhe ora të përfshira në qendrën e kontrollit. Nëse plotësohen të gjitha, atëherë personi mund të ndjek procesin si në video.

Për të hyrë në aplikacion, Rodriquez së pari kërkoni që Siri të aktivizojë VoiceOver. Nga atje, ai lundron te shënimet në qendrën e kontrollit. Kjo do të nisë një shënim të ri, por nuk përfundon me kaq. Rodriquez rinis qendrën e kontrollit, dhe më pas zgjedh aplikacionin shënime të hapura më parë. Pas këtyre hapave iOS na jep qasje në bazën e të dhënave.

Pasi dikush të ketë qasje në shënime, ai mund të bëhet kreativ me të. Për shembull, rotori i VoiceOver mund të përdoret për të zgjedhur dhe kopjuar shënimin. Pasi të kopjohet, një telefon i dytë mund të telefonojë atë. Thirrja pastaj do të refuzohet dhe shënimi mund të kopjohet në fushën e përgjigjes së porosive të mesazheve.

Përsëri, është një lloj defekti që kërkon që dikush ta ketë telefonin tuaj para se të marrë ndonjë gjë, por është akoma diçka që duhet adresuar, pasi nuk doni që dikush të jetë në gjendje të anashkalojë ekranin e mbyllur të iPhone.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore