Lajme

Burgu i Prishtinës kthehet në Muze


Meriman Braha, ish i burgosur në Burgun e Prishtinës.

Të martën e 12 qershorit do të zhvillohet ceremonia e hapjes së Muzeut të Burgut të Prishtinës.

Kjo është bërë e ditur përmes njoftimit të Ministrisë së Kulturës, në kuadër të ceremonisë së muzeut do të hapet ekspozita e përkohshme “Burgu i Idealit” e cila do të mbahet në ambientet e ish-ndërtesës së Qendrës së Paraburgimit në Prishtinë, në rrugën “Luan Haradinaj”.

Më 30 mars, ministria kishte paralajmëruar se shumë shpejt do të hapet muzeu i Burgut të Prishtinës.

“Në fazën e parë do të kurohet ekspozita e përkohshme, ndërsa ndërtesa do të jetë nikoqire e ngjarjeve publike. Pastaj do të vazhdohet me shpalljen e ndërtesës aset të mbrojtur të trashëgimisë kulturore dhe projektin e restaurimit për të përmbyllur me ekspozitën e përhershme dhe planin e menaxhimit”, thuhej në njoftim.

Kjo ndërtesë ishte vizituar edhe nga ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, më 30 mars.

“Për të parë gjendjen në të cilën ndodhet Muzeu i Burgut të Prishtinës, ndërtesën e vizitoi Ministri Hajrulla Çeku, i shoqëruar nga Hydajet Hyseni Kaloshi, koordinatori Sllahu, grupi profesionistë dhe bashkëpunëtorë tjerë”.

Albanian Post kishte realizuar edhe një video-story me ish të burgosurit të cilët kishin treguar rrëfimet e tyre që kishin kaluar brenda këtij objekti.

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore