Lajme

Britney vs Spears: Dokumentari i Netflix, i mërzitshëm dhe thellësisht i pakëndshëm


Ilustrim

Çfarë i intereson më shumë Britney Spears? Një pyetje që është diskutuar dhe zbërthyer për 13 vjet, shpesh në mënyrë abstrakte, ose me shqetësim të shtirur, në shtyp apo në dokumentet e gjykatës.

Ka qenë kështu qëkur ajo u vendos në një kujdestari të diskutueshme, të kryesuar nga babai i saj, Jamie, në vitin 2008.

Në shkurt, dokumentari i New York Times “Framing Britney Spears” rishkroi karrierën e saj përmes një lente post#MeToo, të fotografive të njohura të Spears, që rruante kokën dhe imazhe shqetësuese të saj të vitit 2008, në pjesën e pasme të një ambulance para se të angazhohej në mënyrë të pavullnetshme në një repart psikiatrik.

Një muaj pasi u transmetua, Spears tha në Instagram se ishte “e turpëruar nga drita që më vunë në atë spital” dhe se “qau për dy javë”.

Në maj, Spears e quajti hipokrit dokumentarin e BBC-së “The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship”.

“Unë mendoj se bota është më e interesuar për negativin!”, tha ajo.

Britney vs Spears, i konceptuar dy vjet e gjysmë më parë si një pasqyrë e artit “Spears” dhe portretizimit të saj në media, filmi u rikthye me nxitim pas përfshirjes së dëshmisë shpërthyese të Britney Spears, në një seancë konservatori në korrik.

Çuditërisht, dokumentari zgjedh të mos vendosë fjalët e Spears – një gjë e rrallë për kaq gjatë – në fillim të filmit.

Përkundrazi, ai ndjek një rrëfim standard kronologjik, duke kaluar sukseset e viteve të hershme para se të hynte në kohë të trazuara.

Poshtë në lidhje me divorcin e Spears nga Kevin Federline në një mënyrë që ndihet si tabloid, ndërsa muzika instrumentale dramatike gumëzhin nën të.

Shpesh ka ndjenjën e një dokumentari krimi të vërtetë të çuditshëm, me Carr dhe gazetaren Jenny Eliscu të shfaqur duke shfryrë letra, ose duke ngjitur etiketat e emrave në fotografitë që tregojnë protagonistët kryesorë.

Sa herë që përmendet Jamie Spears, ne marrim një goditje të ngadaltë të fytyrës së tij.

Duke u përqendruar aq shumë në fillimin e kujdestarisë dhe vitet tani të ndezura në ndërgjegjen e publikut përmes memeve, vështirë se ka kohë për të hetuar ngjarjet më serioze të kohëve të fundit.

Në fillim të vitit 2019, Spears hyri në një strukturë të shëndetit mendor, pasi anuloi një rezidencë të re në Las Vegas.

Ajo më vonë tha se ishte e detyruar të shkonte dhe u mbajt kundër vullnetit të saj, pretendim që e përsëriti në dëshminë e saj në korrik.

Ky incident përmendet vetëm këtu, me një ish-avokat për Federline – vetë i përfshirë në kujdestari, përmes betejave të kujdestarisë për dy djemtë e tyre – duke hedhur poshtë pretendimet e saj dhe duke thënë se Spears lehtë mund ta kishte marrë mesazhin nëse ajo do të donte.

Ekziston një ndjenjë e prerë që krijuesit nuk mund të vazhdonin me një çështje që ndryshonte gjithnjë, por donin të mbanin një afat megjithatë (ka një seancë gjyqësore të mërkurën për të vendosur nëse kujdestaria duhet të përfundojë).

Thonë se, ish-asistentja e Spears, Felicia Culotta, e cila dha njohuri vendimtare për shoqen e saj të ngushtë në dokumentarët e New York Times, është keqpërdorur këtu.

Ndoshta ju e ndjeni se ajo është një nga të paktët njerëz të përfshirë që ka në zemër atë çka i intereson Britney-t.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore