Lajme

Bashkëpartiaku i Abazoviçit – “Kryeparlamentari duhet të shkarkohet, nuk shohim mundësi bashkëpunimi me të”


Millosh Konatar, Kryetari i koalicionit “e bardha mbi të zezë” dhe nënkryetari i Lëvizjes Qytetare URA,

Millosh Konatar, Kryetari i koalicionit “e bardha mbi të zezë” dhe nënkryetari i Lëvizjes Qytetare URA, deklaroi se pas përfundimit të seancës ku do të votohet për shkarkimin e Kryetarit të Kuvendit të Malit të Zi, Aleksa Beçiç, “nuk shoh më asnjë mënyrë bashkëpunimi me Beçiç, pas tërë atyre deklaratave kundër URA-s dhe Abazoviçit”.

“Beçiç dhe demokratët hodhën poshtë propozimin e URA-s dhe CIVIS për formimin e qeverisë së pakicës. Nëse Abazovic është kryeministri i ri, nuk shoh se si mund të funksionojë efektivisht kjo marrëdhënie mes qeverisë dhe Kuvendit”, tha ai.

“Ne kemi pasur problem deri më tani, sepse nuk ka mundur të funksionojë. Nëse duam të dalim me qeverinë e pakicës, është absolutisht e pamundur ta bëjmë këtë nëse kemi pengesa nga pozita e kryetarit të Kuvendit. Nuk shoh se ai mund të kontribuojë në përshpejtimin e reformave”, u tha Konatar gazetarëve në Kuvend.

Ai shtoi se pret që seanca të mbahet sot.

“Mali i Zi nuk ka kohë për të humbur. Nuk kemi kohë për të shtëna të mëtejshme. Është një manipulim që kinse po zyrtarizohet koalicioni i URA dhe DPS. DPS nuk do të kthehet në pushtet”, tha Konatar.

Ai tha se thirrja e mëparshme për protessta ishte për shkak të mbajtjes së një kolltuku.

Konatar tregoi se po zhvillohen bisedime joformale dhe formale për formimin e qeverisë e pakicës.

“Na presin bisedimet me partitë e pakicës, por edhe me disa parti të tjera të shumicës parlamentare. Ne do të flasim me të gjithë, sepse i kemi ofruar të gjithëve konceptin e qeverisë minoritare”, vazhdoi nënkryetari i URA-s.

Kuvendi i Malit të Zi të hënën në seancën e jashtëzakonshme do të diskutojë propozimin për shkarkimin e kryetarit të Kuvendit, Aleksa Beçiç.

Kryetari i Demokracisë së Re Serbe dhe një nga liderët e Frontit Demokratik, Andrija Mandiq, thanë se do të kërkojnë shtyrjen e seancës së sotme të Kuvendit, në mënyrë që të tentohet edhe një herë të arrihet një marrëveshje në shumicën parlamentare.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore