Shqipëria

Banka e Shqipërisë njofton vendimet mbi normën e interesit


Banka e Shqipërisë, përmes një njoftimi, ka bërë me dije vendimet e marra nga Këshilli i Mbikëqyrjes lidhur me politikat e reja monetare.

“Më 3 nëntor 2021, Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë mori në shqyrtim dhe miratoi Raportin Tremujor të Politikës Monetare”, shkruhet në faqen zyrtare të bankës.

Ky këshill ka diskutuar mbi zhvillimet ekonomike e monetare në vend dhe mbi ecurinë e pritur të tyre.

Po ashtu ka vendosur që ta mbajë të pandryshuar normën bazë të interesit, në nivelin 0.5 për qind.

Gjithashtu ka vendosur të mbajë të pandryshuar normën e interesit të depozitës njëditore në Bankën e Shqipërisë, në nivelin 0.1 për qind dhe normën e interesit të kredisë njëditore, në nivelin 0.90 për qind.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore