Shqipëria

Balluku: Durrës-Prishtinë – korridor që na lidh me Evropën


Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë në Shqipëri, Belinda Balluku, e cilësoi ndërtimin e hekurudhës Durrës-Prishtinë si korridori “që na lidh me Ballkanin dhe me Evropën”.

“Hekurudhat janë zgjidhja më ekologjike e kësaj ndërlidhjeje”, tha Balluku.

Ministrja solli në vëmendje ndërtimin e portit të Porto-Romanos për lehtësinë tregtare që do të kenë produktet shqiptare drejt Kosovës.

“Kosova është shteti më të cilin Shqipëria ka pasur rritjen më të madhe të eksporteve”, tha zyrtarja shqiptare.

Ministrja ravijëzoi se porti ekzistues i Durrësit “do të kthehet në një port modern”.

Për Ballukun, hekurudha nuk do të jetë vetëm e rëndësishme për lidhjen me Shqipërinë por edhe për kalimin e tregtisë me Kosovën.

“Ne zotohemi për të mbyllur sa më shpejt fazën e parë”, nënvizoi në përmbyllje ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë.

Gjatë fjalës së tij, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama e konsideroi “një ëndërr të kahershme projektin e hekurudhës Durrës-Prishtinë”.

Numri një i qeverisë shtoi se po nënshkruhet një pikë akordësimi, për të filluar punimet për planin.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore