Stil

Armani, shqyrton mundësinë për t’u bashkuar me një kompani tjetër


Sipërmarrësi Giorgio Armani, tashmë në moshën 86 vjeç, po shqyrton për herë të parë mundësinë e një ndërmarrje të përbashkët me një kompani tjetër. E gjithë kjo duke supozuar se është italiane.

Themeluesi i grupit të modës me të njëjtin emër, një ikonë e “Made in Italy”, në një intervistë të botuar në faqen e internetit Vogue.com, pohon se urgjenca Covid-19 “na bëri të hapim sytë pak”.

Sidoqoftë, ai nuk ka ndërmend të ndjekë rrugën e markave të tjera italiane si Gucci, Fendi dhe Bulgari. Ata janë blerë nga gjigandët e industrisë, të tilla si LVMH dhe Kering.

AI deklaron se “një blerës francez nuk është në plan “. Dhe madje nuk dëshiron të ndjekë rrugën e grupeve të tjera, të tilla si Valentino, Versace ose Krizia të cilat gjithsesi përfunduan në duar të huaja.

Armani shprehet se ideja e tij e vjetër që kompania duhej të kishte mbetur e pavarur “nuk është më aq e nevojshme”.

“Ju mund të mendoni për një bashkim me një kompani të rëndësishme italiane”, thotë ai pa shtuar asgjë tjetër, përveç faktit që nuk ka pse të jetë domosdoshmërish një kompani në sektorin e modës.

Dhe kjo kujton zgjedhjen e grupit Trussardi i cili dy vjet më parë i rezistoi sirenave të huaja për të mbyllur një partneritet që i dha kontrollin e kompanisë me bazë në Bergamo, me 60% të kapitalit.

Një vit më parë, Giovanni Tamburi, president dhe CEO i Tim kishte thënë në një intervistë për “ëndrrën e tij për krijimin e një poli luksoz me Armani”.

Albanianpost.com


Lajmet kryesore