Shqipëria

Ahmetaj: 30 milionë euro për përmirësimin e rrjetit të energjisë elektrike në veri të vendit


Pas mbledhjes së Këshillit të Ministrave, zëvendëskryeministri i Shqipërisë, Arban Ahmetaj njoftoi 30 milionë euro për përmirësimin e rrjetit të energjisë elektrike në veriun e Shqipërisë.

“Sapo kaluam një draft marrëveshje që ka marrë formën e marrëveshjes me Italinë. Ka të bëjë me angazhimin e qeverisë italiane në raport me konferencën e donatorëve për rindërtimin”.

Sipas Ahemtajt, do të merren 90 milionë euro kredi të qeverisë italiane dhe do të përdoren për përmirësimin e rrjetit energjetik, për sektorin e bujqësisë dhe për emergjencat civile.

“I dedikohet një shumë prej 30 milionë eurosh gjithë përmirësimit të rrjetit të energjisë elektrike në veriun e Shqipërisë. Është pjesë e angazhimit prej 90 milionë eurosh kredi të qeverisë italiane dhe do të pasohet në javët që vjen me një 30 milionësh kredi për sektorin e bujqësisë, kryesisht tek peshkimi dhe një 30 milionë eurosh tjetër që ka të bëjë me emergjencat civile, e dedikuar për të gjithë ngritjen apo rifreskimin e pajisjeve që janë vjetëruar të flotës së emergjencave civile”, tha zëvendëskryeministri.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore