Teknologji

A do të rriten shitjet e motoçikletave elektrike në të gjithë Azinë?


Termi “automjet elektrike” në Mbretërinë e Bashkuar krijon menjëherë imazhet e një Tesla, ose një makine tjetër të ngjashme, por në të gjithë Azinë beteja për dominimin e EV po zhvillohet me motoçikleta.

Vizitoni shumicën e vendeve aziatike dhe do të vini re menjëherë se motoçikletat dominojnë vendin.

Shpesh funksionon shumë si një makinë familjare nuk është e pazakontë të shohësh një makinë me dy rrota që mban një familje të tërë, pavarësisht nëse jeni në Tajvan, Kamboxhia, Indi ose Indonezi.

Në fakt, Azia përbën më shumë se gjysmën e të gjitha shitjeve globale të motoçikletave, dhe në disa vende është e pazakontë që një familje të mos ketë një të tillë.

A man riding a heavily laden motorbike with a child

Nuk është e pazakontë të shohësh motoçikleta të ngarkuara shumë në të gjithë Azinë, si ky shembull i një burri dhe një fëmije në Vietnam.

Atje 87% e familjeve posedojnë të paktën një motoçikletë.

Shumica dërrmuese e motoçikletave aziatike aktualisht punojnë me benzinë, por ekspertët e transportit thonë se një kalim i madh në versionet elektrike tani po rritet.

Shitjet e motoçikletave elektrike në Azi mund të rriten tre deri në katër herë nivelin e tyre aktual deri në fund të kësaj dekade, me kërkesën globale që rritet me të njëjtën sasi.

Ndërkohë, një raport, në fillim të këtij viti, parashikoi se shitjet në mbarë botën të motoçikletave elektrike do të dyfishohen nga 15.73 miliardë dollarë (13 miliardë £) në 2020 në 30.52 miliardë dollarë në 2030.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore