Shqipëria

75 vjet Lice Artistik nën tingujt simfonikë të nxënësve


Përgjatë tre muajve, nxënës, pedagogë dhe artistë të vegjël do të dhurojnë emocione të veçanta në plot 16 koncerte, në kuadër të 75-vjetorit të Liceut Artistik të Tiranës.

Aktivitetet artistike e çelen siparin në muajin tetor, ndërsa mbrëmjen e 18 nëntorit u mbajt i katërti radhazi.

Me një gamë të gjerë rrymash muzikore dhe me profesionalizmin e pedagogëve të liceut, nxënësit nga klasa e 6 deri tek e 12-ta, do të luajnë vepra të ndryshme artistike.

Ata më të vegjlit, më 2 dhjetor, do t’ua lënë vendin profesionistëve.

E veçanta e këtij koncerti, që u mbajt mbrëmjen e 18 nëntorit, përveç simfonisë dhe disa pjesëve klasike, ishin edhe 2 pjesët e përzgjedhura nga repertori Jazz.

Deri më 20 dhjetor, dyert e Liceut artistik të Tiranës do të qëndrojnë të hapura për të gjithë artdashësit.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore