Pajisje

3 veçori të macOS që ndoshta nuk po i përdorni


Ia vlen të dini se si të përdorni disa nga veçoritë më të fuqishme të Mac-it tuaj, edhe nëse ato duken frikësuese dhe komplekse në shikim të parë. Kjo mund t’ju ndihmojë të identifikoni dhe rregulloni problemet.

Terminal

Ju mund të përdorni aplikacionin Terminal (që gjendet te Applications > Utilities) për të bërë pothuajse gjithçka në Mac tuaj, nga operacionet bazë deri te listimi i faqeve të internetit. Ne kemi bashkuar një listë me 16 komandat e terminalit që duhet të dijë çdo përdorues i Mac-it. Ekzistojnë gjithashtu disa gjera që mund t’i kryeni duke përdorur Terminalin, si shtimi i hapësirave bosh në dok ose fshehja e “files”.

Mac Terminal (Blank)

man macOS Terminal Command

Automator

Automator është një mjet i fuqishëm vizual për automatizimin e detyrave të përsëritura dhe krijimin e shkurtesave që mund t’i përdorni vazhdimisht. Një nga veçoritë më të dobishme të Automator është aftësia për të shtuar automatizime në menynë e kontekstit të “Veprimeve të Shpejta” të Mac-it tuaj me klikim të djathtë.

Creating a Quick Action in Automator for Mac

Shortcuts

Aplikacioni Shortcuts është pak si Automator në atë që mund të përdoret për të ekzekutuar punë.

Ju mund të krijoni tuajin duke përdorur aplikacionin Shortcuts në dosjen tuaj të aplikacioneve duke përdorur macOS-in vendas dhe aplikacione të pajtueshme të palëve të treta.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore