Aplikacione

Si të shtoni titrat e imazheve në Microsoft PowerPoint


Shtimi i një titulli në një imazh është një metodë efektive për të ofruar kontekst shtesë për imazhin ose për t’i dhënë kreditet e duhura pronarit të imazhit. Ja se si të futni titrat e imazheve në Microsoft PowerPoint.
 
Hapni PowerPoint dhe vendosni imazhin të cilit dëshironi t’i shtoni një titull. Për të vendosur një imazh, klikoni “Insert” dhe zgjidhni “Pictures”, që gjendet në grupin “Images”.
 
 
Në menynë rënëse që shfaqet, zgjidhni. Ju mund të zgjidhni të vendosni një imazh nga:
  • Your local device
  • Stock images
  • Online Images
 
Pasi të keni shtuar imazhin, është koha për të vendosur titullin. Në Word, Microsoft në fakt ofron një veçori për vendosjen e një titulli të imazhit. Fatkeqësisht, kjo veçori nuk ekziston për PowerPoint, kështu që ne duhet manualisht të vendosim titullin duke shtuar një kuti teksti nën imazh.
 
Kthehu në skedën “Insert”, “Text Box” në grupin “Text”, i cili ju lejon të vizatoni një kuti teksti horizontal kudo në PowerPoint.
 
Për të vizatuar kutinë e tekstit, klikoni dhe tërhiqni kursorin.
 
 
Me kutinë e tekstit gati, vendosni titullin. Pastaj, ndryshoni madhësinë e tij sipas nevojës.
Në fund, do të gruponi imazhin dhe tekstin së bashku. Kjo është e nevojshme nëse planifikoni të lëvizni imazhin.
 
Për të grupuar imazhin dhe tekstin së bashku, mbani “Ctrl” (“Cmd” në Mac) dhe zgjidhni kutinë e imazhit dhe tekstit.
 
Me të dy artikujt e zgjedhur, klikoni butonin “Group” në “Arrange group of the “Picture Format” tab.
 
Kutia e tekstit dhe imazhi do të shfaqen si një artikull i vetëm.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore