Aplikacione

Si të kaloni shpejt nëpër imazhe në aplikacionin Photos të Windows


Mund të jeni mësuar të prekni tastet e shigjetave për të kaluar shpejt nëpër imazhe në aplikacionin Photos të Windows, por një metodë edhe më e shpejtë është përdorimi i timonit të miut. Ne do t’ju tregojmë se si ta bëni timonin e miut të rrotullohet në vend të zmadhimit.
 
Si parazgjedhje, kur një imazh është i hapur në “Photos” dhe përdorni rrotën e miut, fotografia juaj ose zvogëlohet ose zvogëlohet. Duke rregulluar cilësimet e “Photos”, mund ta ndryshoni këtë sjellje në mënyrë që rrota e miut të hapë foton tjetër në dosjen tuaj.
 
Për të ndryshuar funksionin e rrotës së miut në “Photos”, së pari, hapni aplikacionin në Windows 10 ose PC tuaj. Bëni këtë duke hapur menunë “Start”, duke kërkuar “Photos” dhe duke klikuar aplikacionin në rezultatet e kërkimit.
 
Kur hapen “Photos”, në këndin e sipërm të djathtë, klikoni tre pikat.
 
Nga menyja me tre pika, zgjidhni “Cilësimet” për të hapur menunë.
Në ekranin “Cilësimet”, lëvizni poshtë në seksionin “Shikimi dhe Redaktimi”. Në fund të këtij seksioni, në nënseksionin “Mouse wheel”, aktivizoni opsionin “Shikoni artikullin tjetër ose të mëparshëm”.
 
Për ta provuar atë, hapni një dosje që përmban disa imazhe. Hapni çdo fotografi tjetër nga e para ose e fundit në atë dosje me Photos. Pastaj lëvizni lart me rrotën e miut për të parë foton e mëparshme, ose lëvizni poshtë me rrotën e miut për të shkuar në foton tjetër.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore