Pajisje

Si të hiqni motin dhe lajmet nga taskbar i Windows 10?


Microsoft është gjithmonë duke bërë ndryshime të vogla në Windows 10. Disa nga këto ndryshime kanë qenë më të suksesshme se të tjerat.

Shiriti i detyrave tani ka një widget “Weather and News”, por kjo mund të mos ju pëlqejë. Fatmirësisht, është e lehtë ta çaktivizosh atë.

Miniaplikacioni filloi të dilte në kompjuterët Windows 10 në qershor të vitit 2020. Do të shihni një parashikim të motit në një kuti të vogël pranë orës dhe zonës së njoftimeve. Widget hapi një panel me më shumë informacion mbi motin, aksionet, rezultatet sportive, lajmet dhe më shumë.

Nuk jeni të interesuar të keni një widget të motit dhe lajmeve në shiritin tuaj, nuk ka problem, është e lehtë të heqësh atë.

Fillimisht kliko me të djathtën kudo në shiritin e detyrave.

Nga menyja, zgjidhni “Lajme dhe interesa” dhe pastaj klikoni “Turn Off” nga nënmenyja.

Kjo është!

Mini-aplikacioni i motit nuk do të jetë më i pranishëm në shiritin tuaj të detyrave. Nëse dëshironi të ktheni widget, thjesht hapni të njëjtën meny dhe zgjidhni “Shfaq ikonën dhe tekstin”.

Përndryshe, ju gjithashtu mund të zgjidhni “Show Icon Only”” për një widget më të vogël që zë më pak hapësirë ​​në shiritin tuaj të detyrave.

 

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore