Jetesë & Stil

Mësoni se pse është mirë të keni një “shpirt të vjetër”


Disa njerëz besojnë se një “shpirt i vjetër” është një person që ka rilindur disa herë dhe ka pasur jetë të tjera në të kaluarën. Pra, ka kuptim që edhe njerëzit që nuk besojnë në rimishërimin mund ta quajnë dikë një shpirt të vjetër, që do të thotë se ata janë të mençur dhe të pjekur përtej moshës së tyre.

Në vitin 1960, rreth 10% e të rriturve nuk ishin martuar kurrë. Në vitin 2012, ky numër u rrit në 20%. Akoma, edhe sot, beqarët shpesh shihen si dështim ose çudira antisociale. Por të qenit vetëm shpesh është një zgjedhje dhe një akt kujdesi për veten e tyre.

Për fat të keq, shpirtrat e vjetër ndonjëherë mund të ndihen të keqkuptuar sepse janë të ndryshëm, por në të vërtetë ka shumë anë pozitive në të. të jesh një shpirt i vjetër të bën unik. Kështu që ja pse duhet të jeni krenar për të:

Nuk ju interesojnë gjërat materiale.

Ju nuk përpiqeni të jeni të pasur, ose të kurseni sa më shumë para që të jetë e mundur. Ju nevojitet vetëm për të mbuluar nevojat tuaja themelore dhe pak para shtesë në rast emergjence.

Ju nuk ndiqni çdo trend, blerjen e një telefoni sa herë që del një model i ri, ose blerjen e veshjeve që janë në modë vetëm për një periudhë të shkurtër kohe.

Ju zgjidhni gjëra që funksionojnë mirë dhe zgjasin shumë edhe pse ato mund të jenë pak të vjetëruara dhe jo aq bukur sa dukeshin kur i keni blerë për herë të parë.

Gjërat jomateriale kanë më shumë rëndësi për ju. Ju jeni vazhdimisht në kërkim të gjërave të reja për të mësuar dhe doni të rriteni si person.

Ju vlerësoni lidhjet kuptimplota.

Në vend që të keni shumë të njohur, ju përqendroheni në një grup të vogël njerëzish që ju interesojnë dhe kanë më shumë rëndësi.

Ju dëshironi të ndërtoni marrëdhënie të thella me ta. Miqtë tuaj mund të jenë të çdo moshe dhe të kenë prejardhje dhe përvoja të ndryshme.

Me siguri ju gravitoni drejt njerëzve të moshuar, sepse shpirti juaj i vjetër kërkon atë shpirt të afërm.

Në fëmijërinë tuaj, mund të ketë qenë e vështirë të ishit miq me fëmijë të moshës suaj. Ndoshta bashkëmoshatarët tuaj edhe ju ngacmuan për këtë.Mund të ketë qenë gjithashtu sepse, në familjen tuaj, ju është dashur të merrni një rol më të pjekur për shkak të një situate të vështirë.

Kjo është arsyeja pse ju përqendroni vëmendjen tuaj dhe vlerësoni ata pak njerëz që mund t’ju kuptojnë mirë dhe situatën tuaj.Mund të ketë qenë gjithashtu sepse, në familjen tuaj, ju është dashur të merrni një rol më të pjekur për shkak të një situate të vështirë. Kjo është arsyeja pse ju përqendroni vëmendjen tuaj dhe vlerësoni ata pak njerëz që mund t’ju kuptojnë mirë dhe situatën tuaj.

Ndjeshmëria juaj emocionale është arsyeja pse ju duhet të merrni shumë kohë për veten tuaj për të përpunuar gjithçka dhe për t’u rimbushur.

Përveç kësaj, në vend se të marrësh pjesë aktivisht në diçka, preferon shumë të jesh vëzhgues. Shumë gjëra po ndodhin në kokën tuaj, kështu që ju mund të kaloni shumë kohë duke ëndërruar, por kjo gjithashtu mund t’ju ndihmojë të jeni shumë krijues.

 

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore