Lajme

Regjistrohen 9 parti dhe 2 kandidatë të pavarur/4 parti përjashtohen


Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi, gjatë seancës publike të zhvilluar ditën e hënë, më 22 shkurt, ka njoftuar se janë regjistruar si subjekte zgjedhore nëntë parti dhe dy komitete nismëtare (kandidatë të pavarur).

Komisioneri pas shqyrtimit të dokumentacioneve ka vendosur të mos regjistrojë si subjekte zgjedhore katër parti.

Partitë që nuk do të garojnë në zgjedhjet parlamentare në Shqipëri më 25 prill janë Partia Centriste e Mirëqenies Popullore Shqiptare, Partia e Punës së Shqipërisë, Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Punëtorëve të Shqipërisë, Partia Emigracioni Shqiptar.

Në listat e partive që do të garojnë në zgjedhjet parlamentare janë, partia Shqiptare Atdheu, Partia Pajtimi Kombëtar, Partia Ligj dhe Drejtësi, Partia Fryma e Re Demokratike, Partia Qytetare Shqiptare, Partia Uniteti Kombëtar, Partia Aleanca e Kuq e Zi, Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve, Partia Alenaca Popullore.

Ndërsa nga radha e kandidatëve të pavaruar do të garojnë, Kreshnik Merxhani në qarkun Gjirokastër dhe Bledar Dika në qarkun e Tiranës.

Komisioni gjithashtu akreditoi 18 vëzhgues afatgjatë të Komitetit Shqiptar të Helsinkit. Këta të fundit do të vëzhgojnë zgjedhjet parlamentare në Shqipëri.

Albanianpost.com


Lajmet kryesore