Pajisje

EE-ja do të rivendosë tarifat e roaming-ut në Evropë


Nga janari i vitit 2022, operatori celular i quajtur EE do të tarifojë klientët e rinj shtesë për të përdorur telefonat e tyre celularë në Evropë.

Agjencia e lajmeve, BBC, tregon se kjo vlen për klientët që bashkohen ose azhurnohen nga 7 korriku i vitit 2021, të cilët do të tarifohen me dy paund në ditë për të përdorur shtesat e tyre në 47 destinacione evropiane nga janari i vitit 2022.

Më parë, EE-ja ka deklaruar se nuk kishte plane për të rivendosur tarifat e roaming-ut në Evropë.

Por, me lëvizjen e ndërmarrë, EE-ja kthehet në operatorin e parë në Mbretërinë e Bashkuar që rivendos akuzat që kur marrëveshja tregtare e Brexit-it u nënshkrua në fund të dhjetorit.

Në vendet e Bashkimit Evropian, rrjetet celulare nuk lejohen të ngarkojnë klientë shtesë për të përdorur telefonat e tyre në vendet e tjera të BE-së, brenda kufijve të përdorimit të drejtë.

Dhe EE-ja, O2-shi, Three dhe Vodafone-i, kishin deklaruar se nuk kishin plane për të rivendosur tarifat për roaming, pavarësisht se Brexit-i u dha atyre mundësinë për ta bërë këtë.

Sipas EE-së, tarifat do të “mbështesin investimet në shërbimin tonë ndaj klientit në Mbretërinë e Bashkuar dhe në rrjetin udhëheqës të vendit”.

Sidoqoftë, kompania nuk do të tarifojë klientë në Mbretërinë e Bashkuar për të përdorur telefonat e tyre në Republikën e Irlandës.

BBC shkruan se klientët që udhëtojnë në 47 vendet e prekura do të jenë në gjendje të blejnë leje 30-ditore për të përdorur tarifën e tyre të brendshme jashtë vendit.

Ndërkohë, edhe për O2-shin është raportuar se do të rivendoste tarifat për roaming-un.

Kompania thjesht po shton një kufi të dhënash “përdorimi të drejtë” prej 25 GB në muaj dhe nuk do t’u ngarkojë klientëve më shumë për të përdorur telefonat e tyre në BE.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore