Pajisje

Cilët iPhone kanë Touch ID?


iPhone me Touch ID duken ndryshe nga iPhone me Face ID dhe gjithashtu mund të ndryshojë mënyrën se si përdorni disa veçori në pajisjen tuaj. Ja se si të dalloni një telefon me Touch ID—dhe një listë modelesh që mbështesin funksionin.

Çfarë është Touch ID?
Touch ID është një veçori vërtetimi biometrike që njeh gjurmën tuaj të gishtit për të verifikuar identitetin tuaj. Për ta përdorur atë, vendosni butësisht gishtin në sensorin e Touch ID në butonin kryesor. Është i dobishëm sepse nuk keni nevojë të shkruani PIN ose fjalëkalimet aq shpesh.

Këto pajisje nuk kanë Face ID. Aktivizohen në vend të kësaj duke përdorur butonin “Home”, kështu që njohja që pajisja juaj përdor Touch ID mund t’ju ndihmojë të ndiqni më mirë udhëzimet si të bëni në internet.

Cilat modele të iPhone mbështesin Touch ID?
Apple prezantoi Touch ID në iPhone 5s në vitin 2013. Që atëherë, ai është shfaqur në 12 modele kryesore të iPhone (dhe disa modele iPad gjithashtu). Që nga maji 2022, Apple aktualisht prodhon vetëm një model iPhone që mbështet Touch ID, iPhone SE.

Këtu është një listë e plotë e iPhone-ve me Touch ID:

iPhone SE (2022)
iPhone SE (2020)
iPhone SE (2016)
iPhone 8 Plus
iPhone 8
iPhone 7 Plus
iPhone 7
iPhone 6s Plus
iPhone 6s
iPhone 6 Plus
iPhone 6
iPhone 5s
Touch ID përgjithësisht konsiderohet i sigurt, por edhe nëse zotëroni një iPhone që përdor këtë veçori, nuk ju kërkohet ta përdorni vetë. Dhe nëse përdorni Touch ID dhe dëshironi ta çaktivizoni, është e lehtë ta çaktivizoni te “Cilësimet”.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore