Lajme

Burgu i Prishtinës po kthehet në Muze: Ish të burgosurit tregojnë rrëfimet e tyre për Albanian Post


Burgu i Prishtinës.

Pas kësaj dere kanë vuajtur dënimin shumë të burgosur politik të Kosovës.

Tash ky objekt do të shndërrohet në muze.

Meriman Brahës, ish i burgosur politik dhe drejtori ekzekutiv i shoqatës së të burgosurve politik i kujtohet mirë koha e kaluar brenda këtyre mureve.

Rruga në këtë pjesë të qytetit të Prishtinës, edhe ish të burgosurin Lutfi Maqedonci, e kthen çdo herë mbrapa në kohë.

Emin Sallahu, është vendosur në krye të koordinimit të punëve për krijimin e muzeut të burgut.

Burgu i Prishtinës, ishte ndërtuar në fund të viteve të 40-ta.

Që nga mbarimi i luftës me 1999, ky burg është përdorur si qendër e paraburgimit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore