Pozitiviteti toksik ekziston. Shumë prej nesh po e përjetojnë tani


2 muaj · Shëndet

Megjithatë, ekspertët paralajmërojnë që të mos e teprojmë me qasjen ndaj pozitivitetit, pasi kjo ndenjë, kur forcohet më shumë seç duhet, ka gjasa të kthehet në të kundërtën e saj dhe të bëhet toksike.

“Kultivitimi i një mendjeje pozitive është mekanizëm i fuqishëm për të përballuar sfidat, por pozitiviteti toksik buron nga ideja se mënyra më e mirë dhe e vetmja për të përballuar një situatë të keqe është që të mendosh pozitivisht dhe të mos flasësh për të keqen,” tha për Washington Post Natalie Dattilo, psikologe në Brigham and Women’s Hospital në Boston.